Huurwoningen Nederland Fonds III koopt nieuwbouwproject Maison L’Europe in Helmond

Rond de jaarwisseling zijn 78 appartementen binnen het nieuwbouwproject Maison L’Europe in Helmond gekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds III, beheerd door Credit Linked Beheer. Door de sterke en daadkrachtige samenwerking tussen Credit Linked Beheer, CRA Vastgoed B.V., BurgtBouw projectontwikkeling en NEXT Development is de verkoop heel spoedig tot stand gekomen; een resultaat om trots op te zijn!

Hiermee is in deze turbulente tijden de realisatie van het project gegarandeerd en worden 78 huurappartementen toegevoegd aan de Nederlandse woningvoorraad. Het bijzondere project langs de Europaweg  past met haar duurzame karakter perfect binnen het beleggingsbeleid van het Huurwoningen Nederland Fonds III. Met de aankoop van dit project breidt het woningfonds haar portefeuille van middenhuurwoningen verder uit. Met de overeenkomst kan de bouw door BurgtBouw binnen afzienbare tijd van start gaan.

Duurzamelijke verstedelijking

Maison L’Europe komt in hartje Helmond aan de rand van het centrum, langs de kruising van de Europaweg en Binnendongenstraat. Het complex biedt ruimte aan 78 ruime en comfortabele drie- en vierkamer appartementen die variëren in grootte van 70 tot 96 m2, verdeeld over vier en vijf bouwlagen. Het project heeft een modern karakter met een chique minimalistische uitstraling waarbij gebruik wordt gemaakt van aluminium gevelbekleding en grote raamoppervlaktes. Een blikvanger is de ecologische houtenplint op de begane grond die het pand op een natuurlijke wijze in het omringende groen laat ‘landen’, wat de volledige groene gevel aan de blinde zijde van het gebouw nog eens extra onderstreept; een duidelijk kenmerk van de duurzame verstedelijking. Maison L’Europe is ontworpen door Jmw Architectenburo.

Start verhuur en oplevering

Omstreeks het najaar van 2023 zal de verhuur van het plan van Maison L’Europe van start gaan. De oplevering wordt verwacht medio 2024.