Het Huurwoningen Nederland Fonds III koopt 29 appartementen in BergschenhoekHet Huurwoningen Nederland Fonds III koopt 29 appartementen in Bergschenhoek

Baarn, 30 januari 2023 Aan de rand van een bestaande woonwijk in Bergschenhoek (Gemeente Lansingerland) ligt de nieuwbouwwijk Parkzoom 4. Een appartementencomplex bestaande uit 29 huurappartementen is in november 2022 aangekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds III, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. De duurzame en zeer energiezuinige huurappartementen zijn aangekocht van Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs.

Duurzame toevoeging

Batenburg Bouw en Ontwikkeling is in juni 2022 al gestart met de bouw van het appartementengebouw, ruim voor de daadwerkelijke aankoopdatum. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Credit Linked Beheer was er voldoende vertrouwen om al voor afronding van de koopovereenkomst te starten met de bouw.

Door zijn ronde vormen en sprekende baksteenarchitectuur is het een opvallende verschijning. Daarnaast is het gebouw uiterst duurzaam ontworpen: het complex is nul-op-de-meter (NOM), er is nagedacht over toekomstbestendige bouw en klimaatadaptatie en er is gebruik gemaakt van bouwmaterialen en -methoden met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Hans Reijersen van Buuren, Directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “Dit project sluit volledig aan op het beleggingsbeleid van het fonds en is een mooie aanvulling op het aantal betaalbare sociale en middenhuurwoningen in Lansingerland”.

Centraal en duurzaam wonen in het groen

Veel belangrijke voorzieningen zijn binnen één kilometer van de appartementen aanwezig. Ook de steden Rotterdam, Delft en Den Haag zijn gemakkelijk bereikbaar, zowel per bus als met de auto. Met het 60 hectare grote Annie M.G. Schmidtpark praktisch in de voortuin is er voor een ieder een mooie groenvoorziening.

De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting plaats in de tweede helft van 2023, mogelijk zelfs voor de zomervakantie. Geïnteresseerden in een van de 29 huurappartementen kunnen zich aanmelden via https://wonenopdezeplek.nl/.

Ontwikkelaar en architect

Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs ontwikkelt projecten die zich onderscheiden door aantrekkelijkheid, innovatie en duurzaamheid. Aan de ontwikkeling van deze projecten ligt een duidelijke visie ten grondslag; inspelen op de locatie en het bieden van iets eigens en exclusiefs.

Wubben Chan uit Naaldwijk is een ambitieus, innovatief en gedreven architectenbureau, (inter)nationaal opererend en met diverse projecten ook in Lansingerland steeds zichtbaarder.