DUURZAAM WONEN OP EEN TOPLOCATIE

Nieuwbouwproject TwoTwoFive in Amstelveen opent haar deuren voor nieuwe huurders

Tussen de architectuur uit de jaren zestig aan de Biesbosch in Amstelveen staat de imposante woontoren TwoTwoFive, waarvan de helft van de woningen is aangekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds. De matzwarte gevel met grote raampartijen en witte balkons met uitzicht op de Zuidas en het Amsterdamse Bos maken het gebouw een stijlvolle uitblinker in de omgeving. Inmiddels mogen de huurders het gloednieuwe wooncomplex hun nieuwe thuis noemen, na een oplevering die zich over vijf maandagen in juli en augustus heeft verspreid.

Het is op maandag 25 juli gezellig druk in de lobby van TwoTwoFive, waar makelaars van Lunshof Makelaardij en Eefje Voogd Makelaardij de nieuwe bewoners van het pand een warm welkom heten. Elke bewoner wordt verrast met een doos chocola en een emmer vol schoonmaakspullen voor een voorspoedige start in de nieuwe woning. Leveranciers en bezorgers manoeuvreren zich tussen de mensen door op weg naar boven met stapels meubelpakketten en internetmodems voor huurders die staan te popelen hun nieuwe woning definitief te betrekken.

Een uiteenlopende doelgroep verzamelt zich in de hal. Families mengen zich met jonge starters, expats en gepensioneerden. Er wordt veel gelachen en met bewondering gekeken naar de moderne hal, waar stijlvolle zwarte balken het trappenhuis sieren en waar de deurbel van de nieuwste snufjes is voorzien. Al voor de sleuteloverdracht worden er in de liften vriendschappen gesloten tussen nieuwe buren. Met zijn allen tegelijk verhuizen schept een band en creëert een aangename energieke sfeer in het pand.

Een ideale woonplek

Tycho (24) en Laura (22) krijgen vandaag de sleutel van hun appartement op de zesde verdieping. Ze gaan voor het eerst samenwonen en ze kunnen niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.

Laura: “We waren al een tijd op zoek naar iets voor ons samen. Het was gezellig om met vrienden te wonen, maar we zijn nu toe aan de volgende stap.”

Tycho: “Ik kijk ernaar uit om samen te ontdekken hoe het is om 24/7 bij elkaar te zijn in plaats van enkele keren per week.”

De locatie van TwoTwoFive maakt het project een ideale woonplek voor het jonge stel. Laura werkt bij een kinderdagverblijf in de buurt en woonde al met vrienden in Amstelveen. Tycho voetbalt sinds dit seizoen bij Amstelveen Heemraad. De randgemeente van de hoofdstad is ze dus zeker niet onbekend en had bij het zoeken naar een woning dan ook direct hun voorkeur.

Tycho: “De locatie is echt top. Je bent heel dichtbij de snelweg en het openbaar vervoer. Zo kan ik vanaf hier nog vrij gemakkelijk naar mijn werk in Utrecht reizen.”

Toekomstbestendig wooncomfort

Samen met makelaar Myrthe Panman van Lunshof Makelaardij krijgen Tycho en Laura een rondleiding door hun nieuwe woning. De moderne keukenapparatuur wordt geïnspecteerd en het uitzicht wordt vanaf het balkon bewonderd. Het appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, ruime slaapkamer, moderne badkamer en aparte wc. De eerste indruk is goed. Voor Tycho is het de eerste keer dat hij de woning met zijn eigen ogen ziet.

“Het is veel groter dan ik bij voorbaat dacht en het is lekker licht en ruimtelijk. Alles is schoon, het ziet er netjes uit en is goed afgewerkt.” – Tycho

In de ruime berging staat de warmtepompinstallatie, op het dak liggen zonnepanelen en in de fietsenstalling kunnen bewoners hun elektrische fiets opladen. Aan de achterkant van het pand staan deelauto’s voor de bewoners die niet over een eigen auto beschikken. Kortom, TwoTwoFive beschikt over een tal van duurzame voorzieningen die zorgen voor een toekomstbestendig wooncomfort. Ook voor Tycho en Laura is de duurzaamheid van hun woning een pré.

Tycho: “Het is voornamelijk heel fijn dat je onafhankelijk bent van gas, zeker in de huidige situatie. Ik ben ook echt een voorstander van het plaatsen van zonnepanelen op elk nieuw gebouw in Nederland, dus ik ben erg blij dat dit ook hier gedaan is.”

Nadat alle kamers uitgebreid zijn bekeken krijgt het jonge stel de sleutels overhandigd van de makelaar. Met een brede glimlach poseren ze als gloednieuwe huurders van hun eerste appartement samen voor de foto. Op de vraag wat ze het allerleukste vinden aan hun appartement komt er zonder twijfel een helder antwoord uit:

Laura: “Het allerleukste is
dat we hier voor het eerst
samen gaan wonen.”

Area of People app

Tycho en Laura betrokken de afgelopen maand samen met 275 andere huishoudens hun gloednieuwe woning in de woontoren TwoTwoFive, waarvan 138 appartementen zijn aangekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds.

Door middel van de Area of People app komen huurders gemakkelijk in contact met elkaar of met de Servicedesk van Credit Linked Vastgoed Beheer wanneer er vragen of reparatieverzoeken zijn. Belangrijke informatie wordt via de app gedeeld zodat iedereen meteen op de hoogte is. Bewoners kunnen daarnaast een eigen profiel aanmaken en op zoek gaan naar buren met wie ze interesses gemeen hebben. Via de app wordt de verbintenis tussen huurders onderling bevorderd en de communicatie met de beheerder makkelijker gemaakt.

Wilt u graag weten welke andere projecten er binnenkort worden opgeleverd? Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de projecten die zijn aangekocht door de fondsen beheerd door Credit Linked Beheer.