Kade Zuid Zutphen opgeleverd aan Huurwoningen Nederland Fonds

In Noorderhaven Zutphen is het prachtige nieuwbouwplan Kade Zuid verrezen. Aan de havenzijde liggen 39 appartementen die zijn aangekocht door het ‘Huurwoningen Nederland Fonds’.

Aan de oever van de IJssel en op wandelafstand van de historische binnenstad van Zutphen ligt de Noorderhaven. Sinds het voorjaar van 2021 bouwde ontwikkelaar Heijmans hier luxe appartementen en woningen voor Kade Zuid. Door de variatie aan appartementen geeft het imposante bouwwerk toch een kleinschalig gevoel. Omringd door water en groen kunnen de nieuwe bewoners ontspannen wonen.

Hans Reijersen van Buuren, Directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “Het project is door Heijmans, ondanks de coronacrisis, problemen met de levering van materialen en tekort aan personeel, ruim binnen de planning opgeleverd. Wij zijn erg blij en zeer tevreden met de kwaliteit en nette afwerking van de appartementen.”

Groene parktuin

Niet alleen de bebouwing van Kade Zuid maakt indruk, ook aan de omgeving werd uitvoerig aandacht besteed. Naast de spectaculaire waterzijde aan de voorkant, ligt er aan de achterzijde van het project een grote parktuin van 6.000 m² speciaal voor de bewoners. De gerealiseerde appartementen beschikken over een gasloos energiesysteem op basis van warmte-koudeopslag, waarvoor twee bronnen onder de binnentuin zijn geboord. Zo heeft de parktuin niet alleen bovengronds een groene insteek.