Groenwoningen Fonds - woningen Middelburg Mortiere

Eerste fase huurwoningen buitengebied Mortiere opgeleverd aan Groenwoningen Fonds

Baarn, 12 juli 2021 – Aan het ‘Groenwoningen Fonds’ is de eerste fase van de gebiedsontwikkeling van Mortiere in Middelburg opgeleverd. De eerste fase omvat 20 duurzame grondgebonden huurwoningen in het buitengebied van de gemeente Middelburg.

Mortiere bestaat uit woningen in het middensegment. De grondgebonden eengezins-huurwoningen, zijn door aannemer MorgenWonen B.V., onderdeel van VolkerWessels, gerealiseerd. Een belangrijk aspect van dit project is het zeer duurzame karakter van de woningen. Bij alle nieuwbouw die wij aankopen, streven wij ernaar dat de huurwoningen duurzamer zijn dan wat de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft.

Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed van Credit Linked Beheer: “De woningen die in Middelburg zijn aangekocht, zijn zeer energiezuinig en worden voorzien van een lucht/water-warmtepomp, PV-panelen, een ventilatiesysteem met een WTW-unit (warmteterugwinning) en triple glas. Wij zijn blij dat we in navolging van onze eerdere projecten, opnieuw een bescheiden maar duurzame bijdrage kunnen leveren aan de woningproblematiek in Nederland.”

In totaal worden 43 huurwoningen door het beleggingsfonds in het Middelburgse Mortiere aangekocht. De woningen bestaan grotendeels uit prefab elementen die geconditioneerd worden gefabriceerd en op de bouwplaats worden geassembleerd. Hierdoor kunnen woningen, die binnen een dag wind- en waterdicht zijn, relatief snel worden opgeleverd.

Begin september wordt de oplevering van Fase 2 van de gebiedsontwikkeling verwacht. De gerealiseerde huurwoningen zijn gelegen aan de Carl Perkinsstraat, June Carterstraat, Fats Dominostraat en aan Poproute. Het beschikbare huurwoningaanbod wordt via Funda aangeboden.

Over Groenwoningen Fonds

Groenwoningen Fonds is een van de fondsen van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Duurzaamwoningen Fonds en Ecowoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

PERSBERICHT