Bouw De Kroon van Dronten gestart waarvan 50 huurwoningen voor het Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer

Dronten, 2 februari 2022Projectontwikkelaar KWA-Plein Dronten geeft vandaag het officiële startschot voor de bouw van De Kroon van Dronten, een multifunctioneel wooncomplex in Dronten. Een van de blokken in het complex omvat 50 vrije-sectorhuurwoningen die zijn aangekocht door het Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer.

In totaal worden in De Kroon van Dronten 125 woningen in verschillende segmenten gerealiseerd. Naast de 50 vrije-sectorhuurwoningen van het Duurzaamwoningen Fonds gaat het om stads- en starterswoningen voor de particuliere markt, wooneenheden voor een zorgaanbieder en een aantal commerciële ruimten. De 50 huurwoningen krijgen een oppervlakte van 73, 74, 88 en 115 m². Ze tellen twee of drie slaapkamers, krijgen een eigen berging, balkon en een parkeerplaats op het binnenterrein.

Zoals bij alle nieuwbouw die Credit Linked Beheer aankoopt, wordt er ook bij dit project naar gestreefd dat de woningen duurzamer zijn dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “De 50 huurwoningen in De Kroon van Dronten worden bijna energieneutraal, mede dankzij de toepassing van warmtepompen en de installatie van zonnepanelen. Daarmee sluit dit plan perfect aan bij de duurzaamheidsambities achter ons Duurzaamwoningen Fonds. Daarnaast leveren we hiermee uiteraard een mooie bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan vrijesector-huurwoningen in Dronten.”

De oplevering van De Kroon van Dronten vindt naar verwachting plaats in de tweede helft van 2023. Geïnteresseerden in een van de huurwoningen van het Duurzaamwoningen Fonds kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Lees het hele persbericht:

PERSBERICHT